Jesli doplata wynosi 600zl to bym to sobie podarowal wyciagnal z auta te ktore w nim sa i wystawil na allegro, a do auta wsadzil jakies fajne typu Recaro z Golfa IV lub z Leona TS
[O1] niedziałające podświetelnie zegarów
Zwiń
X
-
Sigma_74
geo022, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
wiem że wątek długi ale tam masz jak to rozebrac.
wpisz w SZUKAJ i znajdziesz na to odpowiedż.
Komentarz
-
nie swieci całe podświetlenie ale raz na dzien sie zaświeci czasem
odnośnie lutów wątpie ze to to bo w tych linkowanych tematach nie działały tez kontrolki górne i liczniki padały a u mnie wszystkoo działa jak talala tylko podświetlenia brak
ps . bezpieczniki sa OK :szeroki_usmiechElegance version
Komentarz
-
-
geo022, imo to padl Ci potencjometr podswietlenia Sprawdz go, popukaj itd. Jak bedzie nagle lapalo podswietlenie, to masz sprawce.
Jesli to jednak nie poskutkuje, to bedzie trzeba wyjac szafe.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Czołem !!
U mnie pojawia się to samo !
Tylko , że pada wszystko: obrotomierz, prędkościomierz,paliwo i temperatura silnika.
Podświetlenie tablicy również.
Wymontowałem, podgrzałem podejżane luty, wd-40 również.
Raz działa, po zgaszeniu , w czasie jazdy, potrafi paść zupełnie bez jakiejkolwiek regóły.
Mam ten samochód od tygodnia.
Mechanior jest trochę zdezoriętowny.
Będę wdzięczny za wskazówki.
Pozrawiam
darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dczarniawskiCzołem !!
U mnie pojawia się to samo !
Tylko , że pada wszystko: obrotomierz, prędkościomierz,paliwo i temperatura silnika.
Podświetlenie tablicy również.
Wymontowałem, podgrzałem podejżane luty, wd-40 również.
Raz działa, po zgaszeniu , w czasie jazdy, potrafi paść zupełnie bez jakiejkolwiek regóły.
Mam ten samochód od tygodnia.
Mechanior jest trochę zdezoriętowny.
Będę wdzięczny za wskazówki.
Pozrawiam
darek
To taki mały czarny kwadracik z piecioma nózkami na plytce od zewnetrznej strony, w prawym górnym rogu.
były na nim "zimne luty"
Można to sprawdzić po rozebraniu zegarów i zdjęciu tylnej osłony i ponownym podłączeniu zegarów i właczeniu zapłonu, nacisnąć na stabilizator palcem, powinny zadziałać zegary.Wystarczy to przylutować.
Komentarz
-
Komentarz